Bewindvoering in Alkmaar

Heb je begeleiding nodig bij het beheren van je geldzaken?

Onze diensten

Bewindvoering Alkmaar

Je bent bij TK Bewindvoering aan het juiste adres voor hulp bij je financiën. Ons ervaren team kan je helpen met je budgettering en boekhouding, zodat al je financiën efficiënt en effectief worden beheerd. Wij helpen graag met het beheren van je geldzaken, zodat je zelf minder bezig hoeft te zijn met alle administratieve handelingen.

over bewindvoering
Bewindvoering

Het beschermingsbewind houdt in dat wij de zorg en verantwoordelijkheid voor uw financiën van je overnemen. Dit doen we nadat de Rechtbank ons heeft benoemd tot jouw bewindvoerder.

onder bewind staan
Budgetbeheer

In sommige gevallen is de maatregel Bewindvoering te zwaar en kunnen we je ondersteunen in de vorm van budgetbeheer.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening

Wij beheren en verzorgen de volledige SHV, MSNP aanvraag bij jouw gemeente.

Bewindvoering in alkmaar

Bewindvoering Alkmaar

Op zoek naar een bewindvoerder in Alkmaar

Ben je op zoek naar een betrouwbare bewindvoerder in Alkmaar? Wij van TK Bewindvoering zijn je vertrouwde partner als het gaat om professionele ondersteuning. Deze ondersteuning kan je helpen om bijvoorbeeld schuldenvrij te worden. Een bewindvoerder neemt tijdelijk jouw financiën over en stelt een budgetplan met je op. Hiermee wordt jouw vermogen beschermd. Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via het contactformulier. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met je op. We komen graag langs voor een huisbezoek, op locatie in Alkmaar, om jouw situatie te bespreken. Elke situatie is uniek.

 

Een bewindvoerder kan mensen bijstaan die door lichamelijke of geestelijke toestand tijdelijk of blijvend niet in staat zijn om hun financiële belangen te behartigen. Bewindvoering is bovendien ook bedoeld voor mensen met schulden die willen werken naar een schuldenvrij leven. De taken van een bewindvoerder kunnen dus per situatie anders zijn. Als je bewindvoering aanvraagt, neemt een bewindvoerder de taken van het beheren van je financiën uit handen. Onze bewindvoerders in Alkmaar hebben ruime ervaring om jou een helpende hand te bieden.

Hoe vraag je bewindvoering in Alkmaar aan?

Het aanvragen van een bewindvoerder in Alkmaar is een eenvoudig proces bij TK Bewindvoering. Je kunt contact met ons opnemen via onze website of ons bellen voor een afspraak. We maken een afspraak met je in Alkmaar en bespreken dan je situatie. Aan de hand van die informatie beoordelen we of bewindvoering de beste optie is voor je. Zo ja, dan gaan we met je aan de slag en helpen we je verder.

Vraag bewindvoering aan

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren
bewindvoering
Budgetbeheer in Alkmaar

Budgetbeheer Alkmaar

Hoe werkt budgetbeheer?

Budgetbeheer is een proces om je te helpen je financiën beter te beheren. We helpen je een budgetplan te maken en je daaraan te houden dat het beste bij je past. Hierdoor krijg je meer controle over je geld en zorg je ervoor dat al je essentiële uitgaven eerst worden geregeld. Dit kan het afbetalen van schulden omvatten, het opzetten van een spaarplan, of het creëren van een noodfonds. Voor bepaalde uitgaven, zoals huur of zorgkosten, wordt er vooraf toestemming gevraagd aan de bewindvoerder. Als er onvoorziene uitgaven zijn, dan moet de bewindvoerder hier ook toestemming voor geven. Uiteraard kunnen we je ook helpen een budget op te stellen dat het beste werkt voor jouw doelen en levensstijl.

Budgetbeheer in Alkmaar aanvragen

Budgetbeheer in Alkmaar kun je zelf aanvragen en is volledig vrijwillig. Er wordt dus geen bewindvoerder door de Rechtbank aangesteld en je zit niet vast aan een vaste looptijd. Bij TK Bewindvoering maken wij een beheerrekening aan waarop jouw inkomen wordt gestort en betalen je primaire vaste lasten zodat er geen betalingsachterstand ontstaat. Wat overblijft, boeken we over op jouw bankrekening. Hiermee betaal je zelf de overige vaste lasten en persoonlijke uitgaven. Je behoudt je eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij je overige financiën. Je bewindvoerder bepaalt samen met jou hoeveel geld je maandelijks te besteden hebt, en voor welke uitgaven vooraf toestemming moet worden gevraagd.

Schuldhulpverlening Alkmaar

Schuldhulpverlening Alkmaar

Hoe werkt schuldhulpverlening?

De bewindvoerders van TK Bewindvoering zorgen voor het stabiliseren van jouw inkomsten en uitgaven. Dit doen we door jouw financiën over te nemen en vaste lasten te betalen. Wij verzorgen vanaf dat moment de betaling van al je vaste lasten en boeken wekelijks leefgeld over naar je rekening. Dit leefgeld is bedoeld voor dagelijkse benodigdheden, zoals de boodschappen doen. Zo worden er geen nieuwe schulden gemaakt. Het is niet toegestaan om zonder toestemming van je bewindvoerder iets te kopen of te verkopen. 

Daarnaast melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject: het minnelijke (MSNP) of het wettelijke (WSNP) en staan je bij gedurende deze gehele periode. Wanneer je aan het einde van de looptijd aan alle verplichtingen hebt voldaan, word je door de rechtbank officieel schuldenvrij verklaard.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening in Alkmaar?

De termijn van de schuldhulpverlening in Alkmaar is bijna altijd 3 jaar. De duur van het schuldhulptraject hangt af van de hoogte van de schulden, de omvang van je inkomen en je wensen. De termijn kan eventueel verlengd worden, maar in de wet is vastgelegd dat deze niet meer dan 5 jaar is.

Rotterdam

Wie zijn wij?

Al vanaf 2010 mogen wij cliënten vertegenwoordigen op het gebied van bewindvoering en budgetbeheer, dit doen wij met veel passie vanuit ons hoofdkantoor in Alkmaar.

Het team van TK Bewindvoering staat nauw contact met de cliënten voorop, om hen op een kwalitatieve en laagdrempelige manier te kunnen bijstaan. Wat kan de cliënt zelf doen, waar heeft hij hulp bij nodig? Iedereen is anders en daarom zal geen enkele aanpak hetzelfde zijn. Daarbij investeren we veel in de zelfredzaamheid van de cliënt. Dit alles maakt dat ons team klaar staat om sámen aan oplossingen te werken.