Bewindvoering in Rotterdam

Begeleiding nodig bij het beheren van je geldzaken?

Onze diensten

TK Bewindvoering in Rotterdam

Een bewindvoerder kan je helpen met het beheren van je geldzaken, zodat je zelf minder bezig hoeft te zijn met alle administratieve handelingen.
Een bewindvoerder neemt deze taken uit handen, waardoor je meer tijd en energie hebt voor andere dingen in je leven.

over bewindvoering
Bewindvoering

Het beschermingsbewind houdt in dat wij de zorg en verantwoordelijkheid voor uw financiën van u overnemen. Dit doen we nadat de Rechtbank ons heeft benoemd tot uw bewindvoerder.

onder bewind staan
Budgetbeheer

In sommige gevallen is de maatregel Bewindvoering te zwaar en kunnen we u ondersteunen in de vorm van budgetbeheer.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening

Wij beheren en verzorgen de volledige SHV, MSNP aanvraag bij uw gemeente.

Bewindvoering in Rotterdam

Bewindvoering Rotterdam

Bewindvoerder Rotterdam

Bewindvoering in Rotterdam nodig? Wij kunnen je helpen met professionele ondersteuning. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan via het contactformulier. Nadat wij jouw gegevens hebben ontvangen, nemen we contact met je op. We komen graag langs voor een huisbezoek op locatie in Rotterdam. Zo zorgen wij voor een persoonlijke kennismaking om jouw situatie te bespreken.

Een bewindvoerder kan mensen bijstaan die niet in staat zijn om zelf hun financiële belangen te behartigen. De taken van een bewindvoerder kunnen per situatie anders zijn. In een grote en diverse stad als Rotterdam krijgen we constant te maken met unieke situaties. Per situatie kan de taak van een bewindvoerder verschillen.  Zo kunnen we bewindvoering aanvragen voor mensen met een schuld, mensen met een beperking en/of chronische aandoening of ouderen. 

Bewindvoering in Rotterdam kan je helpen als je niet goed weet hoe je je financiën moet beheren. Als je bewindvoering aanvraagt, neemt een bewindvoerder de taken van het beheren van je financiën uit handen. Onze bewindvoerders in Rotterdam hebben ruime ervaring om jou een helpende hand te bieden.

Bewindvoering aanvragen in Rotterdam

Bewindvoering aanvragen in Rotterdam kan gemakkelijk bij TK Bewindvoering. Bij TK Bewindvoering helpen we de Rotterdamse burgers met hun financiële problemen en vraagstukken. Dankzij onze kennis van Rotterdam, en met name haar burgers, zijn we in staat om effectieve hulpverlening te bieden. Wij willen dat het op alle vlakken goed gaat met de burgers van Rotterdam, ook financieel!

 Het aanvragen van bewindvoering is gemakkelijk bij ons. We maken een afspraak met je in Rotterdam en bespreken dan je situatie. Aan de hand van die informatie beoordelen we of bewindvoering de beste optie is voor je. Als bewindvoering de beste optie is, gaan we met je aan de slag en helpen we je verder.

Vraag bewindvoering aan

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren
bewindvoering
Budgetbeheer in Rotterdam

Budgetbeheer Rotterdam

Hoe werkt budgetbeheer?

Als je bewindvoering aanvraagt, komt er een bewindvoerder in beeld die je helpt met het beheren van je financiën. Je bewindvoerder bepaalt samen met jou hoeveel geld je maandelijks te besteden hebt. Dit bedrag wordt vastgelegd in een budgetplan. Voor bepaalde uitgaven, zoals huur of zorgkosten, wordt er vooraf toestemming gevraagd aan de bewindvoerder. Als er onvoorziene uitgaven zijn, dan moet de bewindvoerder hier ook toestemming voor geven. Dit systeem voorkomt dat je in de schulden raakt of dat je geld uitgeeft aan dingen waar je geen geld aan zou moeten uitgeven.

Vraag budgetbeheer aan in Rotterdam

Budgetbeheer is het op vrijwillige basis laten beheren van je budget, zodat alle vaste lasten op tijd betaald worden en er een gezonde balans tussen inkomsten en uitgaven ontstaat. Budgetbeheer kun je zelf aanvragen en is volledig vrijwillig. Er wordt dus geen bewindvoerder door de Rechtbank aangesteld en je zit niet vast aan een vaste looptijd.

Budgetbeheer is een optie als bewindvoering niet voldoende is of als je bepaalde uitgaven zelf wilt blijven doen. Je bewindvoerder bepaalt samen met jou hoeveel geld je maandelijks te besteden hebt, en voor welke uitgaven vooraf toestemming moet worden gevraagd.

Schuldhulpverlening Rotterdam

Schuldhulpverlening Rotterdam

Hoe werkt schuldhulpverlening?

Onze bewindvoerders zorgen voor het stabiliseren van jouw inkomsten en uitgaven. We doen dit door jouw financiën geheel uit handen te nemen en vaste lasten te betalen. TK Bewindvoering verzorgt vanaf dat moment de betaling van al je vaste lasten en we boeken wekelijks leefgeld over naar je rekening. Dit leefgeld is bedoeld voor dagelijkse benodigdheden. Hiermee kun je bijvoorbeeld naar de kapper of boodschappen doen. Zo voorkom je dat er nieuwe schulden worden gemaakt.

Daarnaast melden we je aan voor het schuldhulpverleningstraject: het minnelijke (MSNP) of het wettelijke (WSNP) en staan je bij gedurende deze gehele periode. Wanneer je aan het einde van de looptijd aan alle verplichtingen hebt voldaan, word je door de rechtbank officieel schuldenvrij verklaard.

Hoe lang duurt schuldhulpverlening?

Het traject van schuldsanering Rotterdam via de gemeente duurt ongeveer drie tot vijf jaar.  De duur van het schuldhulptraject hangt af van de hoogte van de schulden, de omvang van je inkomen en je wensen. In bepaalde gevallen kan het traject korter of langer duren.

Rotterdam

Wie zijn wij?

Al vanaf 2010 mogen wij cliënten vertegenwoordigen op het gebied van bewindvoering en budgetbeheer, dit doen wij met veel passie vanuit ons hoofdkantoor in Alkmaar.

Het team van TK Bewindvoering staat nauw contact met de cliënten voorop, om hen op een kwalitatieve en laagdrempelige manier te kunnen bijstaan. Wat kan de cliënt zelf doen, waar heeft hij hulp bij nodig? Iedereen is anders en daarom zal geen enkele aanpak hetzelfde zijn. Daarbij investeren we veel in de zelfredzaamheid van de cliënt. Dit alles maakt dat ons team klaar staat om sámen aan oplossingen te werken.