Budgetbeheer aanvragen

Samen stabiliseren we jouw financiële situatie.

Voor iedere financiële situatie een persoonlijke oplossing

Budgetbeheer is het op vrijwillige basis laten beheren van je budget, zodat alle vaste lasten op tijd betaald worden en er een gezonde balans tussen inkomsten en uitgaven ontstaat. Zo worden er geen nieuwe schulden gemaakt en worden bestaande schulden op tijd afgelost. Als je een keer schulden hebt gehad of je zit momenteel in de schulden, is het misschien lastig om het overzicht te houden. Wij helpen je graag bij het krijgen van een overzicht in jouw financiële situatie. We leren je hoe budgetbeheer in zijn werk gaat, zodat je in de toekomst zelfstandig zonder ons verder kunt.

Budgetbeheer kun je zelf aanvragen en is volledig vrijwillig. Er wordt dus geen bewindvoerder door de Rechtbank aangesteld en je zit niet vast aan een vaste looptijd. Wij maken een beheerrekening aan waarop jouw inkomen wordt gestort en betalen je primaire vaste lasten zodat er geen betalingsachterstand ontstaat. Wat overblijft, boeken we over op jouw bankrekening. Hiermee betaal je zelf de overige vaste lasten en persoonlijke uitgaven. Je behoudt je eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij je overige financiën.

Ben jij een hulpverlener op zoek naar budgetbeheer?

Ben jij hulpverlener en wil je jouw cliënt nu of in de toekomst bij ons aanmelden voor budgetbeheer of een schuldhulpverleningstraject? Meld jouw cliënt door middel van dit formulier versneld aan of neem contact op met onze medewerkers via onderstaande contactgegevens.

Vraag budgetbeheer aan

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen direct contact met je op om jouw aanvraag te behandelen. Hulpverlener? Download hier de formulieren

Veelgestelde vragen over budgetbeheer

Wij maken een beheerrekening aan waarop jouw inkomen wordt gestort en betalen je primaire vaste lasten zodat er geen betalingsachterstand ontstaat. Wat overblijft, boeken we over op jouw bankrekening. Hiermee betaal je zelf de overige vaste lasten en persoonlijke uitgaven. Je behoudt je eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij je overige financiën.

De budgetbeheerder is er om je te helpen en te adviseren. We bespreken regelmatig je budget en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt. De budgetbeheerder zorgt ervoor dat alle vaste kosten uit de budgetbeheerrekening worden betaald, budgetteert op passende wijze andere uitgaven en geeft advies over budgettering of financiële kwesties. Daarnaast houden we eventuele betalingsachterstanden in de gaten en kunnen we zo nodig wijzigingen van bestaande schulden aanvragen.

Er is geen vaste termijn voor budgetbeheer. De looptijd van het budgetbeheer bespreken we voorafgaand aan het traject en is verschillend per persoonlijke situatie en voorkeur.

Budgetbeheer en bewindvoering zijn niet hetzelfde. Bij onderbewindstelling wordt een bewindvoerder aangesteld door de Kantonrechter. De bewindvoerder doet verslag bij de Rechtbank en heeft ook administratieve verplichtingen die bij budgetbeheer niet gelden.  Budgetbeheer is vrijwillig en vraag je bij ons aan door het formulier op deze pagina in te vullen.

Budgetbeheer en schuldhulpverlening zijn niet hetzelfde. Budgetbeheer is vrijwillig en vaak preventief. Het is mogelijk dat we samen tot de conclusie komen dat het slim is om je aan te melden voor schuldhulpverlening. Tijdens een schuldhulpverleningstraject nemen wij alle proceszaken uit handen. Dit gaat vaak samen met bewindvoering. Indien je onder bewind staat bij TK Bewindvoering zal jouw bewindvoerder de aanvraag voor jou verzorgen.

 

Voor het aanvragen van schuldhulpverlening geldt een wachttijd van maximaal 4 weken. Binnen 4 weken moet jouw gemeente het eerste gesprek plannen. De gemeente beslist binnen 8 weken na je melding of je hulp krijgt. Mocht de gemeente nog niet genoeg gegevens hebben over jouw geldzaken kan deze periode van 8 weken langer duren. Wij kunnen je helpen tijdens het schuldhulpverleningstraect. Kijk hier voor meer informatie.

Budgetbeheer is een vorm van budgetbegeleiding en budgetadvies. Budgetbeheer geeft duidelijkheid over je financiële situatie, daarom kan budgetbeheer financiële problemen helpen voorkomen. Met budgetbeheer behoud je je eigen verantwoordelijkheid en onafhankelijkheid met de overige financiën. Je bent vrij om te beslissen hoe je het geld dat op je rekening blijft staan wilt uitgeven. Daarnaast heeft budgetbeheer vaak een positief effect op relaties, omdat het duidelijkheid geeft in de communicatie en verwachtingen tussen partners of familieleden over geldzaken. Ten slotte voorkomt budgetbeheer betalingsachterstanden door vaste kosten automatisch te betalen van een aparte rekening.

 

Budgetbeheer vraag je vrijwillig aan via het contactformulier op onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Dit kan bij ons op kantoor, maar ook bij jou thuis. We helpen je graag, het is goed dat je er bent.

Onze diensten

Wat kunnen we voor jou betekenen?

over bewindvoering
Bewindvoering

Nadat de Rechtbank ons heeft benoemd tot jouw bewindvoerder, nemen wij de zorg en verantwoordelijkheden voor jouw financiën van je over.

Schuldhulpverlening
Schuldhulpverlening

De bewindvoerders van TK Bewindvoering zorgen voor het stabiliseren van jouw inkomsten en uitgaven en helpen je tijdens het schuldhulpverleningstraject.

Aanmeldformulier
Download formulieren

Aanvraagformulier of andere formulieren nodig? Je vindt ze hier.