Hulp voor zzp’ers met schulden

zzpers met schulden

De Covid-19-crisis heeft veel bedrijven hard getroffen. Veel industrieën worstelen nu om weer op de been te komen, maar de meeste zijn toch wel hard geraakt. Ook veel zzp’ers hebben de gevolgen van de crisis gevoeld en zijn in slecht weer terechtgekomen. Taken nemen af, of soms zijn ze er helemaal niet.

Als je gelukt hebt, is er voor sommige zelfstandigen extra overheidssteun. Als dit niet het geval is, gaat de eenmanszaak, die meestal met hart en ziel is opgericht, ten onder door de toename van achterstallige betalingen. Het is belangrijk om tijdig in te grijpen, zodat je als ondernemer jouw deuren niet hoeft te sluiten. Externe hulp kan hierbij van pas komen.

Bewindvoering kan een oplossing bieden om te voorkomen dat zelfstandigen failliet gaan en om de orde te herstellen in het bedrijf. Zodra een bewindvoerder is aangesteld, worden de goederen en financiën gecontroleerd. Samen richten we ons op inkomen en uitgaven, en werken we aan een schuldenvrije en stabiele toekomst. Alleen niet iedere zzp’er heeft toegang tot een bewindvoerder. Hiervoor moeten ondernemers aan een aantal eisen voldoen.

Voorwaarden voor bewindvoering zzp’ers

Als je als ondernemer in aanmerking wilt komen voor bewindvoering, moet je jezelf vergelijken met een werknemer in loondienst. Het werk dat je doet is meestal onder een arbeidsovereenkomst, je hebt geen eigen werknemers en je hoeft niet veel geld te investeren in bedrijfsmiddelen. Hierbij kun je denken aan zelfstandige schrijvers, horecapersoneel, bouwvakkers en/of freelancers werkzaam bij gedetacheerde bureaus.

Als je onder bewind zit, mag je alleen als zelfstandige blijven werken als de resultaten van jouw werk hoger zijn dan wat je zou verdienen tijdens het werken voor loon of het ontvangen van een uitkering. Als jouw bedrijf niet winstgevend genoeg is maar je toch gebruik wilt maken van de diensten van een bewindvoerder, dan is het onmogelijk om als zelfstandige door te werken. Om in te schatten of jouw bedrijf winstgevend genoeg is, is het noodzakelijk om naar de eindresultaten van het bedrijf te kijken. Dit nettoresultaat omvat alle verwachte kosten en opbrengsten. Daarbij wordt het nettoresultaat ook beïnvloed door vele andere punten, zoals ondernemerservaring, realistisch businessplan, aantal klanten, etc. Als het nettoresultaat positief is, kan een bedrijf winstgevend genoeg zijn op eigen kracht uit de schulden te komen. Maar een winstgevende onderneming is niet genoeg. Hart voor zaken hebben is ook belangrijk. Als ondernemer moet je je best doen om jouw achterstand zo snel mogelijk te vereffenen.

Ondernemers die aan bovenstaande criteria voldoen, kunnen profiteren van de expertise en ondersteuning van een bewindvoerder. Op deze manier wordt het bedrijf beschermd tegen een mogelijke financiële ineenstorting. TK Bewindvoering heeft diverse ervaren bewindvoerder die je in deze situatie graag bijstaan. Wanneer je opzoek bent naar een bewindvoerder, kan je via de TK Bewindvoering-website een aanvraag indienen. Samen kunnen we een plan van aanpak ontwikkelen op basis van de huidige situatie. We streven ernaar te werken naar een goede duurzame oplossing voor een zelfredzame en stabiele toekomst waarin jij weer de leider van je bedrijf bent.

Relevante artikelen