Een rekening openen als ik onder bewind sta, is dat mogelijk?

rekening openen onder bewind

Nee, je kunt geen rekening openen als je onder bewind staat.  Dit is om ervoor te zorgen dat je geld niet naar een andere rekening wordt overgeheveld en dat je schulden kunt afbetalen. Als je onder bewind staat, is het dus belangrijk om te overleggen met je bewindvoerder voordat je een rekening opent.

Waarom kan ik geen rekening openen als ik onder bewind sta?

Als je onder bewind staat, heb je een bewindvoerder die toezicht houdt op je financiën. Dit is om te voorkomen dat je meer schulden maakt dan je kunt afbetalen. Als je een rekening opent, kan je bewindvoerder niet zien wat je aan het doen bent met je geld. Dit maakt het makkelijker om geld weg te halen van de rekening en ervoor te zorgen dat je schulden niet afbetaald worden.

Hoe kan ik dan wel geld uitgeven als ik onder bewind sta?

Als je onder bewind staat, heb je een budget waarvoor je bewindvoerder toestemming heeft gegeven om uit te geven. Dit budget is bedoeld om ervoor te zorgen dat je in je basisbehoeften kan voorzien, zoals het kopen van eten en kleding. Als je meer wilt uitgeven dan wat in het budget staat, moet je dit voorleggen aan je bewindvoerder. Je bewindvoerder kan dan bepalen of je dit wel of niet mag doen.

Kan ik een bankrekening openen als ik vrijwillig onder bewind sta?

Nee, je kunt geen bankrekening openen als je vrijwillig onder bewind staat. Dit komt omdat je dan een toestemmingsbesluit nodig hebt van de kantonrechter. Dit besluit kan worden genomen door een bewindvoerder die bepaalt dat je geen rekening mag openen. Dit is om ervoor te zorgen dat je geld niet naar een andere rekening wordt overgeheveld en dat je schulden kunt afbetalen. Als je vrijwillig onder bewind staat, is het dus noodzakelijk om te overleggen met je bewindvoerder voordat je een rekening kan openen.

Wat mag iemand onder bewind?

Alles wat met geld te maken heeft wordt beheerd door een bewindvoerder als je onder bewind staat. Denk hierbij aan jouw inkomen, toeslagen, uitgaven, schulden en eventuele waardevolle bezittingen.  Onder bewind staan houdt in dat je niet zelfstandig over je geld kunt beschikken. Er is dus altijd toezicht op wat je uitgeeft.

Zijn er voordelen aan onder bewind staan?

Ja, er zijn voordelen aan onder bewind staan:

  • Je bent beschermd tegen je schuldeisers. Zij kunnen geen contact met je opnemen en je geld afhandig maken.
  • Als je onder bewind staat, kun je met een budget werken. Dit budget is bedoeld om ervoor te zorgen dat je in je basisbehoeften kan voorzien, zoals eten en kleding.
  • Je kunt hulp krijgen van een professionele bewindvoerder. Zij helpen je met het beheren van je financiën en het opstellen van een budget.

Kortom, er zijn voordelen aan onder bewind staan, maar je kunt geen rekening openen zonder toestemming van je bewindvoerder.

Een bewindvoerder kan je helpen met het regelen van je financiële zaken en het besparen van geld. Het is belangrijk om een goede band te hebben met je bewindvoerder en om open te zijn over je financiële situatie. Alleen dan kan de bewindvoerder je optimaal helpen.

Relevante artikelen