Verhuizen tijdens bewindvoering

verhuizing

Zoals je misschien wel weet, kan verhuizen erg duur zijn. Een nieuw behang, even sausen, decoreren, een busje huren: het zijn allemaal dingen waar je liever wat extra geld voor over hebt. Wat als je niet gewoon over jouw eigen geld kunt beschikken, bijvoorbeeld omdat je onder toezicht staat van een bewindvoerder?

Geen nood, verhuizen wanneer je onder bewind staat is gewoon mogelijk. Echter, lees dit artikel goed door, want er zijn een paar duidelijke afspraken nodig met jouw bewindvoerder. Zo is het een goed idee om eerst met de bewindvoerder de huidige situatie even te bespreken. Bijvoorbeeld, wat is je budget? Hoeveel huur ga je betalen? Ga je in je nieuwe huis renoveren? En het belangrijkste is hoeveel gaat het allemaal kosten. Verhuizen zal hoogstwaarschijnlijk een grote invloed hebben op jouw financiën.

Jouw bewindvoerder kan je helpen met een overzicht te maken met alle kosten die je gaat maken. Dit kan van alles zijn, van een nieuwe bank en vloerkleden tot de kosten van een timmerman. Met het volledige financiële overzicht schat de bewindvoerder of er ruimte is voor de verhuizing. Lukt dat niet, dan werken we samen aan andere oplossingen. Er mogen geen huurcontracten worden getekend zonder toestemming van de bewindvoerder. Als de bewindvoerder akkoord gaat, kan je doorgaan met het verhuizen.

Hoge kosten

Bij grote kosten dient er altijd toestemming van de bewindvoerder te worden verkregen voordat deze kosten worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan investeringen als een nieuwe bank of een nieuw bed. In sommige bijzondere gevallen moeten grote uitgaven worden goedgekeurd door de rechtbank. Dit is echter wat de bewindvoerders zullen onderzoeken.

Zodra je verhuist, stelt de bewindvoerder iedereen (banken, UWV, rechtbanken, belastingdiensten, energiemaatschappijen en verzekeraars) op de hoogte. Alle nota’s moeten ook worden doorgestuurd naar jouw bewindvoerder voor een kostenoverzicht. Dit geldt ook voor het nieuwe huurcontract. Op basis hiervan wordt het voorgestelde budgetplan aangepast.

Huis kopen 

Het kopen van een huis heeft een veel groter effect op de kosten en jouw budget. Een huis kopen is vaak lastiger omdat dit nog veel grotere kosten met zich meebrengt en er vaak weinig mogelijkheden zijn in het budget. Een woning onder bewind kopen is echter wel haalbaar. Als er voldoende financiële ruimte is, kijkt de bewindvoerder samen met je naar de optie. De bewindvoerder onderhoudt dan ook contact met bijvoorbeeld een makelaar of een notaris. Samen kijken ze dan naar financiële mogelijkheden en of het kopen van een woning op termijn zinvol is. Voor de aankoop van een woning is in sommige gevallen ook toestemming van de rechtbank nodig.

Verhuizen tijdens je bewinds procedure is dus zeker mogelijk, maar goede communicatie is wel vereist. TK bewindvoering adviseert je graag op deze weg. Bespreek jouw plannen met ons, dan maken wij een inschatting of verhuizen financieel mogelijk is. Wanneer er voldoende financiële ruimte is in het budgetplan, gaan we direct aan de slag!

Neem contact met ons op via 088- 810 1122 of [email protected]. Wij staan je graag te woord!

Relevante artikelen